Gizlilik ve Çerez Politikası

Yazardan Direkt Elektronik İletişim Tanıtım Pazarlama ve Ticaret Ltd. Şti. İNTERNET SİTESİ GİZLİLİK VE ÇEREZ POLİTİKASI

Yazardan Direkt Elektronik İletişim Tanıtım Pazarlama ve Ticaret Ltd. Şti. (Yazardan Direkt tarafından işletilen (www.ydatolye.com) internet  sitesini ziyaret edenlerin (Veri Sahibi) gizliliğini korumak, önde gelen ilkelerimiz arasındadır. İnternet Sitesi Gizlilik ve Çerez Politikası (Politika) ile; veri sahiplerinin kişisel verilerinin işlenmesi, çerez politikası ve internet sitesi gizlilik politikası hakkında açıklamalar yapılmaktadır.

Gizlilik ve Çerez Politikası

  • Veri Sahiplerinin Kişisel Verilerinin İşlenmesi

İnternet sitemizi ziyaret etmeniz sırasında elde edilen kişisel veriler, Yazardan Direkt tarafından 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (Kanun) uyarınca aşağıda belirlenen kapsamda işlenebilecektir. Kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin detaylı bilgilere, (www.ydatolye.com) internet adresinden ulaşabilirsiniz.

  • Kişisel Verilerinizin İşlenme Amacı

İnternet Sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz aşağıda sıralanan amaçlarla Yazardan Direkt tarafından Kanun’un 5. ve 6. maddelerine uygun olarak işlenebilecektir:

  • Yazardan Direkt tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimlerimiz tarafından gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi,
  • Yazardan Direkt tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimlerimiz tarafından yapılması ve ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi,
  • Yazardan Direkt tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek ilgili kişilere önerilmesi ve tanıtılması için gerekli olan aktivitelerin planlanması ve icrası.
  • Kişisel Verilerinizin Aktarıldığı Taraflar ve Aktarım Amacı

İnternet sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla elde edilen kişisel verileriniz, kişisel verilerinizin işlenme amaçları doğrultusunda, iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize kanunen yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere Kanun’un 8. ve 9. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında aktarılabilecektir.

  • Kişisel Verilerinizin Toplanma Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kimliğinizi belirli ya da belirlenebilir kılan her türlü bilgi “kişisel veri”dir. İnternet sitemizi ziyaretiniz kapsamında kişisel verileriniz Kanun’da yer alan veri işleme şartlarına uygun olarak İnternet Sitemizi ziyaret etmeniz dolayısıyla teknik iletişim dosyaları olan çerezler (cookies) vasıtasıyla toplanmaktadır.

  • Veri Sahiplerinin Hakları

Veri sahibi olarak aşağıdaki haklara sahip olduğunuzu bildiririz:

  • Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • Kanun’a ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkması durumunda buna itiraz etme,
  • Kişisel verilerinizin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme.

Yukarıda sıralanan haklarınıza yönelik başvurularınız için, (destek@ydatolye.com) tarafımızla iletişime geçebilirsiniz. Talebinizin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde başvurularınız ücretsiz olarak sonuçlandırılacaktır; ancak işlemin ayrıca bir maliyet gerektirmesi halinde Kişisel Verileri Koruma Kurulu tarafından belirlenecek tarifeye göre ücret talep edilebilecektir.

  • Çerez Politikası Hakkında

Bu Politika, çerezlerin ne olduğunu, türlerini, bunları nasıl kullandığımızı, çerez tercihlerinin nasıl kontrol edileceğini açıklamaktadır. Kişisel verilerinizi nasıl kullandığımız, sakladığımız hakkında bilgi edindikten sonra, istediğiniz zaman web sitemizdeki Çerez Bildirimi’ndeki onayınızı değiştirebilir veya geri çekebilirsiniz.

İzniniz aşağıdaki alanlara uygulanır:

1.www.onlineogreniyorum.com
2.www.google.com
3.www.facebook.com
4.www.twitter.com
5.www.instagram.com
6.www.linkedin.com
7. www.heryerdekitap.com
8.www.yazardandirekt.com
9.www.ydatolye.com

Çerez Nedir?

Çerezler, küçük bilgileri saklamak için kullanılan küçük metin dosyalarıdır. Web sitesi tarayıcınıza yüklendiğinde, çerezler cihazınızda saklanır. Bu çerezler, web sitesinin düzgün çalışmasını sağlamamıza, web sitesini daha güvenli hale getirmemize, daha iyi bir kullanıcı deneyimi sunmamıza ve web sitesinin nasıl performans gösterdiğini ve neyin işe yaradığını ve iyileştirilmesi gereken yerleri analiz etmemizi sağlar.

İnternet sitemizden en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek için Çerez kullanıyoruz. Çerez kullanılmasını tercih etmezseniz tarayıcınızın ayarlarından çerezleri silebilir ya da engelleyebilirsiniz. Ancak bunun internet sitemizi kullanımınızı etkileyebileceğini hatırlatmak isteriz. Tarayıcınızdan çerez ayarlarınızı değiştirmediğiniz sürece bu sitede çerez kullanımını kabul ettiğinizi varsayacağız.

  • Çerezleri Nasıl Kullanıyoruz?

Web sitelerimizde kullanılan üçüncü taraf çerezleri, temel olarak web sitesinin nasıl performans gösterdiğini, web sitemizle nasıl etkileşimde bulunduğunuzu, hizmetlerimizi güvende tutmak, sizinle alakalı reklamlar sunmak ve hepsinde size daha iyi ve daha iyi bir hizmet sunmak için kullanılır; Kullanıcı deneyimi ve web sitemizle gelecekteki etkileşimlerinizi hızlandırmaya yardımcı olur.

Çerezler, ziyaret ettiğiniz internet siteleri tarafından tarayıcılar aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır.

İnternet Sitemizde çerez kullanılmasının başlıca amaçları aşağıda sıralanmaktadır:

  • İnternet sitesinin işlevselliğini ve performansını arttırmak yoluyla sizlere sunulan hizmetleri geliştirmek,
  • İnternet Sitesini iyileştirmek ve İnternet Sitesi üzerinden yeni özellikler sunmak ve sunulan özellikleri sizlerin tercihlerine göre kişiselleştirmek,
  • İnternet Sitesinin, Sizin ve Yazardan Direkt’in hukuki ve ticari güvenliğinin teminini sağlamak.
  • Ne tür çerezler kullanıyoruz?

Çevrimiçi hizmetlerin çoğu gibi, web sitemiz çerezler için bir dizi amaç için birinci ve üçüncü taraf çerezleri kullanır. Birinci taraf çerezleri çoğunlukla web sitesinin doğru şekilde çalışması için gereklidir ve kişisel olarak tanımlanabilir verilerinizin hiçbirini toplamazlar. Temel: Sitemizin tüm işlevselliğini tecrübe edebilmeniz için bazı çerezler zorunludur. Kullanıcı oturumlarını sürdürmemize ve güvenlik tehditlerini önlememize izin veriyorlar. Kişisel bilgiler toplamaz veya saklamazlar. Örneğin, bu çerezler hesabınıza giriş yapmanızı ve sepetinize ürün eklemenizi ve güvenli bir şekilde ödeme yapmanızı sağlar.

İstatistikler: Bu çerezler, web sitesine gelen ziyaretçi sayısı, benzersiz ziyaretçi sayısı, web sitesinin hangi sayfalarının ziyaret edildiği, ziyaretin kaynağı vb. bilgileri depolar. Bu veriler, web sitesinin ne kadar iyi performans gösterdiğini ve analiz etmemize yardımcı olur.

Pazarlama: Web sitemiz reklam veriyor. Bu çerezler, size gösterdiğimiz reklamları sizin için anlamlı olacak şekilde kişiselleştirmek için kullanılır. Bu çerezler ayrıca bu reklam kampanyalarının verimliliğini takip etmemize yardımcı olur.

Bu çerezlerde depolanan bilgiler, üçüncü taraf reklam sağlayıcıları tarafından size tarayıcıdaki diğer web sitelerinde reklam göstermek için de kullanılabilir

İşlevsel: Bunlar, web sitemizdeki bazı önemli olmayan işlevlere yardımcı olan çerezlerdir. Bu işlevler arasında videolar gibi içerik yerleştirme veya web sitesindeki içerikleri sosyal medya platformlarında paylaşma yer alır.

Tercihler: Bu çerezler ayarlarınızı kaydetmemize ve dil tercihleri gibi tarama tercihlerinizi belirlememize yardımcı olur, böylece web sitesine gelecekteki ziyaretlerinizde daha iyi ve verimli bir deneyime sahip olursunuz.

  • Çerez Tercihlerini Nasıl Kontrol Edebilirim?

Buna ek olarak, farklı tarayıcılar web siteleri tarafından kullanılan çerezleri engellemek ve silmek için farklı yöntemler sunar. Çerezleri engellemek / silmek için tarayıcınızın ayarlarını değiştirebilirsiniz.

Çerezlerin Kullanımı Veri Sahipleri Tarafından Engellenebilir Mi?

Tarayıcınızın ayarlarını değiştirerek çerezlere ilişkin tercihlerinizi kişiselleştirme imkanına sahipsiniz.

  • İnternet Sitesi Gizlilik Politikası’nın Yürürlüğü

Bu Politika 01.06.2020 tarihinde yürürlüğe girmiştir. Politika’nın tümünün veya belirli maddelerinin yenilenmesi halinde Politika’nın yürürlük tarihi revize edilecektir.

Politika Yazardan Direkt internet sitesinde (www.ydatolye.com) yayımlanır ve kişisel veri sahiplerinin talebi üzerine ilgili kişilerin erişimine sunulur.

Kişisel verilerinizin işlenmesine ilişkin detaylı bilgilere Yazardan Direkt Elektronik İletişim Tanıtım Pazarlama ve Ticaret Ltd. Şti. Kişisel Verilerin Korunması Bilgilendirme Metni ve İşlenmesi Politikası sayfasından ulaşabilirsiniz.

 

Size daha iyi hizmet sunmak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgiye Gizlilik ve Çerez Politikası sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
Kabul Ediyorum
Yasal Sözleşmelerimiz ×
×